van Meesters Tips

Werkdagen & Tijden

Werkdagen:
maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur
zaterdag van 09:00 - 14:00 uur

VUL OFFERTE FORMULIER IN
EN MAAK EEN AFSPRAAKOnze Scherpe Tarieven

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat
uw meubelen weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn
na onze reiniging. Onze tarieven voor particulieren
en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:
 

BTW

Materialen

Arbeidsloon

Voorrijkosten

>>> Scherpe Tarieven Meubelreiniging

Prettige meubelstoffen: Alcantara


Een stof die is ontwikkeld in 1975, voelend als fluweel en qua uiterlijk gelijkend aan geschuurde ledersoorten zoals nubuck, dat is de Alcantara stof. Deze unieke stof is door vele bedrijven geprobeerd na te maken, maar nooit heeft er een gelijkenis gevonden in de kwaliteit van de originele stof (zo ontstond er sneller slijtage, was er snel pilling op te vinden, werden de kleuren snel vaal, etc.), waardoor er in het afgelopen decennium een slechte naam is ontstaan voor de Alcantara stof.

Wanneer u een echte Alcantara stof heeft blijft deze lange tijd mooi en sterk, de stof wordt hierdoor opnieuw ontdekt en krijgt haar populariteit snel terug. Door de herstart van de populariteit van Alcantara ziet u de stof nu veel meer verschijnen op luxueuze zitmeubels.

Alcantara: te gebruiken voor meer dan meubels.

Alcantara wordt ook veelal gebruikt om de interieurs van auto’s te bekleden en is zelfs toe te passen wanneer kleding wordt gefabriceerd, hierdoor is het van belang dat de achterzijde van de stof goed wordt gecontroleerd wanneer deze is gebruikt voor de bekleding van meubels. Wanneer Alcantara wordt gebruikt voor meubels dient deze sterker gemaakt te worden, hierdoor worden de losse vezels verlijmd op een sterkere drager.

De microvezels die worden gebruikt voor het fabriceren van Alcantara bestaan uit polyester (68 procent) en polyurethaan (32 procent) en doordat de stof erg dicht is slijt deze niet gemakkelijk, waardoor hij duurzaam is. Alcantara is voor de bekleding van meubels in ruim vijftig kleuren te verkrijgen.

Alcantara: reiniging en onderhoud.

Als u de bank of stoel een keer in de week stofzuigt met een zachte borstelmond is het onderhoud al een eind op weg, veelal is dit voldoende voor de volledige reiniging van Alcantara.

Wanneer er vlekken zijn gemaakt in de stof zijn deze gemakkelijk te verwijderen met lauwwarm water en eventueel een zachte, neutrale shampoo. Als dit niet voldoende blijkt te zijn kunt u een oplossing van ammonia maken (zorg dat het percentage ammonia vijf is), zorg echter wel dat u deze oplossing eerst op een onopvallende plek op de stof uitprobeert, zo weet u zeker dat er geen extra vlekken door ontstaan. Wees raadzaam dat u nimmer aceton gebruikt op de meubelstof. Als uw meubels toe zijn aan groot onderhoud kunt u dit beter laten doen door een professional.


Een greep uit onze relaties waarvoor wij bureaustoelen, horecastoelen en/of kantoor tapijt reinigen!