van Meesters Tips

Werkdagen & Tijden

Werkdagen:
maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur
zaterdag van 09:00 - 14:00 uur

VUL OFFERTE FORMULIER IN
EN MAAK EEN AFSPRAAKOnze Scherpe Tarieven

Wij garanderen een resultaat van 98% tot 100% dat
uw meubelen weer schoon, vlekkenvrij en fris zijn
na onze reiniging. Onze tarieven voor particulieren
en zakelijke klanten zijn all-in tarieven.

Dit betekent voor u inclusief:
 

BTW

Materialen

Arbeidsloon

Voorrijkosten

>>> Scherpe Tarieven Meubelreiniging

Velours of mohair bekleding


In 1686 kwam Daniel Havert van Frankrijk naar Holland, zijn naam als wever was al gemaakt en de tijd om Nederland te veroveren was gekomen. In zijn thuisland had Daniel een stof ontwikkeld uit zijde die ons nu maar al te bekend is: velours. Toen de wever voet zette in Nederland is het productieproces van velours veranderd en hierdoor vele malen goedkoper gemaakt, door het kostbare zijde te vervangen door geitenhaar.
Utrecht werd de stad waarin Daniel Havert zijn eigen weverij opzette, hier werd enkel en alleen velours ontwikkeld op zijn manier: met geitenhaar. Velours van geitenhaar is duurzaam, herstelt zich snel en gemakkelijk, voelt zeer zacht en heeft een charmante glans, hierdoor werd de stof al gauw internationaal bekend onder de naam “velours d’Utrecht.”

Waar vind de naam mohair haar origine?

De (20 centimeter) lange haren van de angorageit worden ook wel mohair genoemd, door de lengte en de zachtheid wordt mohair graag gebruikt voor het spinnen van stoffen. Voor velours d’Utrecht werd veelal mohair gebruikt, waardoor de stof al snel dezelfde naam heeft gekregen.

Hoe vindt de ontwikkeling van een velours plaats?

De eerste stap van het ontwikkelen van een velours is de basis: een katoenen grondweefsel. Op deze basis worden vervolgens polen geplaatst welke haast volledig rechtop op de basis staan, hier kunnen twee verschillende technieken voor worden gebruikt: dubbelweefsel en roedeweefsel.

Dubbelweefsel:
Hiervoor worden twee katoenen weefsel aan elkaar vastgezet met een poolketting van mohair. Om de beurt worden vervolgens het onderste en bovenste weefsel vastgezet door de poolketting, hierna worden ze afgesneden met een mes van goede scherpte, waardoor er twee poolweefsels ontstaan.

Roedeweefsel:
Als de stof wordt geweven worden er verscheidene roedes door het weefsel gebracht, de poolhoogte van de uiteindelijke stof is afhankelijk van hoe dik de roedes zijn. Wanneer het weefproces aan zijn einde is gekomen worden de roedes uit het weefsel gehaald en worden de polen direct afgesneden.

Wilt u de W- of de V-verbinding?

De hoogte van de kwaliteit van mohair is afhankelijk van hoe dicht het weefsel van de stof is. De V-verbinding is dunner, doordat de polen enkel om de kettingdraden van de basis worden gemaakt. Bij de W-verbinding worden de inslagdraden in de vorm van de letter W op twee verschillende kettingdraden gemaakt, hierdoor is de stof waarin de W-verbinding wordt gebruikt sterker dan degene met de V-verbinding, de polen zijn echter wel iets losser bij de W-verbinding.

De afwerking van mohair.

Wanneer mohair stoffen volledig geweven zijn worden de polen rechtop gezet, dit wordt gedaan door verscheidene borstels en walsen, dit wordt gedaan zodat de stof geschoren kan worden met cilinders die gemaakt zijn om te scheren.

Waarom zou je kiezen voor mohair?

Mohair is een stof van hoge kwaliteit, verkrijgbaar in allerhande kleuren die mooie diepte hebben. De stof is duurzaam en gemakkelijk in de reiniging, mohair gaat jarenlang mee en is geschikt voor allerlei soorten huishoudens. De keuze aan kwaliteiten is ruim, zo bestaan er 14 soorten kwaliteiten, waardoor u altijd een soort mohair zult vinden die u aanstaat.

Extra tip voor mohair:
Reinig een synthetische soort mohair nimmer met de stofzuiger, want zo kan deze beschadigen.


Een greep uit onze relaties waarvoor wij bureaustoelen, horecastoelen en/of kantoor tapijt reinigen!